Де в Одесі переселенці можуть отримати психологічну допомогу



В Одесі внутрішньо переміщеним українцям надають кваліфіковану психологічну допомогу.

Як зазначають у мерії, в жовтні 2022 року було підписано Меморандум про співпрацю і партнерство між Департаментом охорони здоров'я Одеської міськради, Департаментом праці та соцполітики Одеської міськради, міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров'я» та Представництвом Health Right International «Право на здоров'я» в Україні.

При ЦПМСД №4 в Київському районі та ЦПМСД №5 у Суворовському районі створені інтегровані центри комплексного реагування, робота яких спрямована на підтримку психічного здоров'я, соціальну підтримку, правовий супровід та медичну допомогу внутрішньо переміщеним особам та постраждалим від гендерно зумовленого насильства, у тому числі внаслідок військової агресії рф.

За час роботи двох інтегрованих центрів соціально-психологічну та юридичну допомогу отримали понад 6000 українців на базі центрів і в місцях компактного проживання.

Команди центрів проходять навчання за програмою Всесвітньої організації охорони здоров'я у сфері психічного здоров'я mhGAP для розширення спектру та поліпшення якості психологічної допомоги пацієнтам.

Інтегровані центри психологічної допомоги працюють за адресами:

- ЦПМСД №4 — вул. Левітана, 62;

- ЦПМСД №5 — просп. Добровольського, 159.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW