"Обсяги дуже великі": як проходить розмінування на деокупованій Снігурівщиі, - ФОТО



Ще в листопаді минулого року розпочались роботи з розмінування деокупованих територій Снігурівщини. Наразі в цьому процесі  залучені не тільки, спеціалісти з ДСНС та поліції, але й міжнародних гуманітарних організацій.  

Про це розповів у коментарі 0512.ua голова місцевої військової адміністрації Іван Кухта.

- Розмінування активно продовжується. Власної статистики ми не ведемо. Над розмінуванням працюють піротехніки з ДСНС, поліція, а також допомагають різні гуманітарні організації, такі як "HALO Trust". Спеціалісти очищають сільські угіддя, об'єкти інфраструктури і т.д. Обсяги дуже великі, - сказав Іван Кухта. 

За словами Івана Кухти, серед місцевого населення постійно ведеться робота щодо потенційної мінної небезпеки. Він зазначив, що фахівці роблять спеціальні відмітки, аби люди розуміли де можна ходити, а де ні. Проте нещасні випадки бувають, не дивлячись на попередження. 

За інформацією від пресслужби ДСНС на Миколаївщині, з початку повномасштабного вторгнення на території Миколаївщини піротехніки виявили 14471 боєприпас та відпрацювали близько 7000 тисяч повідомлень. Потенційна небезпека не минає, вона зберігатиметься ще багато років.

Найчастіше зустрічаються протипіхотні та протитранспортні міни, але й багато інших вибухонебезпечних предметів, які несуть загрозу життю людей.

Фахівці ДСНС зазначають, що висока рослинність, а також наявність значної кількості металевих конструкцій на кладовищах унеможливлюють використання металошукачів і ускладнюють проведення обстежень стандартними методами. Як наслідок — неможливо гарантувати  стовідсоткову відсутність вибухонебезпечних предметів на обстежених територіях. 

На сьогодні в цілому у Миколаївському та Баштанському районах працюють 17 піротехнічних та 4 медичних груп. Всього в процесі розмінування на Миколаївщині задіяно наразі 92 людини та 35 одиниць техніки. 

Фото - ДСНС Миколаївської областіФото - ДСНС Миколаївської області

Нагадаємо, як триває робота над розмінуванням на деокупованій території Миколаївщині.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW