У селищі під Маріуполем 9 податківців співпрацюють із окупантами. В Україні їм оголосили про підозру та звільнили з роботи, - ФОТО



Дев’яти працівникам Мангушської державної податкової інспекції заочно повідомлено про підозру у державній зраді. Їх обвинувачують у стягненні податків з підприємств на користь окупантів.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Донецької області.

За даними слідства, у березні 2022 року, після того як війська держави-агресора окупували смт Мангуш, 9 податківців зрадили присязі державного службовця та перейшли на бік окупантів. Підозрювані обійняли посади у незаконно створеному органі - «мангушській об’єднаній республіканській податковій інспекції міністерства доходів та зборів днр».

До їх обов’язків входить контроль за так званим податковим законодавством та обігом товарів у квазіреспубліці. Зокрема, вони реєструють підприємців за фейковими законами, ведуть облік платників, організовують оподаткування підакцизних товарів й реєстрацію розрахункових операцій, а також здійснюють податкові установ.

 "Наразі держслужбовців звільнено із займаних посад в Україні", - повідомили в прокуратурі. 

 Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.  

За процесуального керівництваДонецької обласної прокуратуридев’яти працівникам Мангушської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Максимальне покарання за вказаною статтею – 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW