Хто і як затягує судове слухання щодо резонансного в’їзду автомобілем у тернопільську катедру



Слухання по суті розпочав суд у справі щодо водійки, яка під дією амфетаміну перед Великоднем 2022 року на Audi в'їхала у Архикатедральний собор у Тернополі. Засідання відбулося у Тернопільському міськрайонному суді 19 квітня. Суддя - Тарас Багрій, захисник - Володимир Рубінський, прокурор - Андрій Козловський.

Згідно з обвинувальним актом, який зачитав прокурор, Ірина Скрабут-Яворська обвинувачується у пошкодженні релігійних споруд чи культових будинків (ст. ст. 178 Кримінального Кодексу) і в умисному пошкодженні пам’ятки національного значення (ч. 3 ст. 298), пише Терен.

Підсудна погодилася з інкримінованими їй статтями, свою вину визнає. А також повідомила, що готова давати покази, але лише після повного дослідження доказів.

Хто і як затягує судове слухання щодо резонансного в’їзду автомобілем у тернопільську катедру , фото-1

Обвинувачена Ірина Скрабут-Яворська своєї вини не заперечує

На засіданні не було потерпілого у справі представника релігійної організації – а це настоятель Катедри отець Орест Павліський. Ще раніше він подав до суду заяву про здійснення розгляду на всіх етапах без його участі, на що суд погодився. Однак захисник обвинуваченої наполіг на відкладенні засідання, щоб все ж викликати потерпілого до суду. Оскільки потрібно заслухати його думку щодо порядку дослідження доказів і надання показань. З цим суддя погодився. Засідання перенесли на 26 квітня.

Нагадаємо, судовий розгляд цієї резонансної справи затягнувся. Провадження досить швидко розслідували і через 4 місяці після інциденту - у серпні 2022 року обвинувальний акт передали до суду. Однак справа застрягла на етапі підготовчих засідань аж на 7 місяців. Слухання дуже часто переносили з різних причин.

Хто і як затягує судове слухання щодо резонансного в’їзду автомобілем у тернопільську катедру , фото-2

19 квітня суд розпочав розгляд справи по суті

Нагадаємо, аварія у Тернополі, про яку говорила вся країна, сталася у ніч на 23 квітня 2022 року, перед самим Великоднем. Водійка, керуючи автомобілем Audi, протаранила автентичні двері Архикатедрального собору в центрі міста. Вона в’їхала у храм та розтрощила плащаницю і престол. Після ДТП жінку затримали та госпіталізували. Як виявилося, це була місцева стоматология. 25 квітня їй вручили підозру. На автомобіль наклали арешт. Водійка була у стані наркотичного сп’яніння, що підтвердили результати токсикологічної експертизи — у сечі виявили амфетамін.

27 квітня Ірині Скрабут-Яворській обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави розмірі 49 тис. 620 грн. та покладенням ряду обов`язків. Застав жінка внесла у той же день, коли з’явилася ухвала суду.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW