В Україні розширили програму виплат при евакуації: хто отримає допомогу



В Україні вже другий рік поспіль продовжується повномасштабне вторгнення окупаційних російських військ. Через це мільйонам українців довелося покинути рідні стіни та шукати кращого життя в інших областях України та навіть за кордоном.

Під час евакуації українці можуть розраховувати на грошову допомогу від Уряду. Як отримати виплати, нагадали в Мінреінтеграції.

Зазначається, що тепер не тільки громадяни, які виїжджали потягами, можуть отримати гроші, але й ті, хто скористався спеціальними евакуаційними автобусами. Щоб отримати кошти, мешканці прифронтових зон мають заздалегідь повідомити про евакуацію органи місцевої влади, які оформлюють списки на виплати до обласних військових адміністрацій.

У кінцевому пункті призначення гроші видадуть за наявності наступних документів:

1. Документ, що посвідчує особу.

2. Ідентифікаційний код.

3. Свідоцтво про народження дитини.

4. Документ, який підтверджує інвалідність(за наявності).

Виплати становлять дві тисячі гривень на дорослу людину та три тисячі гривень на дитину чи особу з інвалідністю. У разі виникнення проблем з отриманням такої допомоги можна звернутися на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 15−48, або ж на гарячу лінію уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813−62−39.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW