"Нам необхідно поповнювати резерви": Гуменюк прокоментувала мобілізацію на Одещині, - ВІДЕО



Мобілізація не припинялась з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Наразі просто удосконалюється процес оповіщення чоловіків. Відкласти призов неможливо, тому що держава несе втрати. Наразі потрібно поповнювати мобілізаційний ресурс. 

Про це на брифінгу в Ukraine Media Center Odesa повідомила речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк.

За її словами, мобілізація не є новиною чи новим етапом. Це продовження процесу загальної мобілізації, що розпочався з початком повномасштабного вторгнення.

"Те, що здається комусь як якісь новації, це скоріше за все підігріто додатковою увагою до цього процесу. На жаль, не в абсолюті був використаний той потенціал людей, коли вони на початку повномасштабного вторгнення, спрямовані своєю внутрішньою мотивацією, всі відгукнулися на потребу війська і військо не мало можливості опанувати одразу всіх, призвати, поставити на посади, розподілити і так далі", - зауважила Гуменюк.

Вона також наголосила, що логіка війни передбачає втрати і без них немає перемог. Тому Україна має поповнювати свій мобілізаційний ресурс.

"Саме тому зараз проводиться робота з оповіщення. Так, вона не завжди влаштовує всіх у розумінні відповідності правовій державі. Дуже багато закидів стосуються того, що це некоректно виконано і так далі. Прошу всіх з розумінням поставитися, що робота відбувається в умовах війни, коли нам необхідно поповнювати резерви. Катастрофічно необхідно. Ми маємо їх обов'язково поповнити.

Ми не можемо почекати, відкласти, ми не можемо переглянути законодавство в якомусь лайт-режимі. Так, є дірок у законодавстві дуже багато. Ми над цим працюємо. В тому числі звертаємось до законодавчого органу для того, щоб вибудувати цей процес маскимально у відповідності нормам правової держави, але для поповнення мобілізаційного ресурсу.

Ми маємо зробити все, щоб наше військо було сповнене людей, які здатні і керувати технікою, яку надають партнери, і керувати зброєю, яка є і яка надходить, і фізично, підтримуючи один одного, допомогти вигнати ворога з нашої території. У нас немає іншого шансу, окрім як прийти на захист Батьківщини", - підкреслила Гуменюк. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW