Евакуаційний потяг зі Сходу доставив 26 жителів Донецької області до Житомирщини



Евакуаційний потяг зі Сходу доставив 26 жителів Бахмута, Костянтинівки, Слов'янська, Мар'їнки, Покровська та інших населених пунктів Донецької області до Житомирщини.

Про це повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Наша область від початку війни стала важливим гуманітарним хабом для людей, які рятуються від жахів війни. У піковий період евакуації понад 100 тисяч громадян знайшли постійний прихисток в громадах Житомирщини. Зараз на території області проживає 66 тисяч тимчасово переміщених громадян.

Евакуйовані, що прибули сьогодні з Донецької області, будуть розміщені на території Андрушівської громади, де вже підготовлені місця для проживання.

Одразу після прибуття до Бердичева, вони отримали від держави перші грошові виплати, рятувальники та волонтери благодійної організації «Карітас» та Товариства Червоного Хреста забезпечили українців, що врятувалися від війни, гуманітарною допомогою та теплими обідами. Тим, хто цього потребував, була надана медична допомога.

"Зустріч на вокзалі Бердичева вийшла дуже емоційною. Українці, втомлені від довгої подорожі, а ще більше тими поневіряннями та втратами, які принесли до українського Донбасу росіяни, та стресу, щиро дякували за громадам Житомирщини за теплий прийом та допомогу.

Ми завжди готові прийняти на гостинні житомирській землі людей, яких окупанти лишають рідного дому. Продовжуємо працювати задля нашої Перемоги!", - зазначив голова Житомирської ОВА.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW