Знищене місто, але не пам'ять про нього. Де можна знайти Маріуполь



Маріуполь, який пережив обстріли житлових будинків з танків, бомбардування мирних мешканців авіабомбами, знищення історичних та культурних пам'яток, став символом стійкості, відваги, мужності. Відтепер місто-герой - це доказ жорстокості та безжальності російських військ. В серпні 2022 року Кам'янець-Подільський вшанував опір, який українське місто Маріуполь чинило російським окупантам, назвавши вулицю Чехова вулицею Героїв Маріуполя.

0629 вирішив з'ясувати, у яких ще містах можна знайти Маріуполь

У Львові вулицю Петра Козланюка перейменували у вулицю Героїв Маріуполя.

Петро Козланюк був маловідомим радянським письменником, літературним критиком та депутатом "Верховного Совета СССР". Тепер ця вулиця буде нагадувати про подвиг захисників Маріуполя.

Вулиця Героїв Маріуполя також є у Хмельницькому, Кропівницькому, в Івано-Франківську, Кривому Розі.

До речі, у Хмельницькому є ще й провулок Героїв Маріуполя. Провулок з такою ж назвою є й у місті Тальному Черкаської області.

У Вінниці вулиця Московська стала Маріупольською.

Також замість вулиці Московської у Добропіллі тепер буде вулиця на честь міста-героя Маріуполя.

В Рівному вулиця Костромська відтепер носить назву на честь Захисників Маріуполя.

В Києві вулицю Маршала Якубовського також перейменували на вулицю Героїв Маріуполя а у Голосіївському районі таку ж назву відтепер носить сквер. В Оболонському районі Києва вулицю Маршала Малиновського перейменували на честь захисників Маріуполя. Тепер вона називається – Героїв полку "Азов".

В польському місті Гданськ сквер Героїчного Маріуполя з’явився на перехресті вулиць Матки Польки та Партизантів у Вжещі, біля консульства Російської Федерації. Рішення про вшанування українського міста, яке протистояло російським загарбникам, ухвалила у квітні 2022 року міська рада Гданська. Гданська влада заявила, що така назва скверу є закликом до додаткової допомоги та підтримки України в її боротьбі за захист свого суверенітету.

Назви на честь Маріуполя отримують не тільки вулиці та сквери.

Так, майже рік тому у Львові відкрили модульне містечко для переселенців, яке назвали Маріяполіс – на честь окупованого Маріуполя.

Український співак та фронтмен гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук презентував пісню, присвячену героїчній обороні Маріуполя. У пісні йдеться про захисників Маріуполя та про вторгнення військ РФ.

У Польші зібрали гроші на закупівлю для української армії безпілотника «Байрактар». Він навіть отримав свою назву – «Марік», на честь українського Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW