В Києві показали історичні пам'ятки Маріуполя, які знищила війна, - ФОТО



18 квітня у столичному Національному музеї історії України відкрилася фотовиставка «Вписані в історію. Зруйновані війною». На ній представлена інформація про знищені росіянами історичні пам'ятки окупованого Маріуполя. Експозицію відвідав міністр культури Олександр Ткаченко.

Про це повідомляє у Facebook "Маріуполь - туристичне місто".

"Важливо після деокупації зафіксувати все, що зробили росіяни в Маріуполі. Є міжнародні стандарти фіксації таких злочинів, щоб вони відповідали перед трибуналом і компенсували всі збитки", – сказав Ткаченко.

Станом на 24 лютого 2022 в Маріуполі налічувалось: 206 історичних будівель, 106 пам’ятників історії та монументального мистецтва, 33 об’єкти археології. Більшість з них знищені чи пошкоджені росіянами - Драматичний театр, готель «Континенталь», будинок Юр’єва.

"Маріуполь в евакуації робить все, щоб зберегти свою культуру, традиції та історію. Окупанти нищать наші міста, але наш український дух їм не зламати. Ми показуємо світу, яким був український Маріуполь, аби зберегти його у майбутньому та створити нове. Маріуполь отримав статус Культурної столиці України, таким ми його відродимо після деокупації", - зазначили організатори виставки.

Фото для виставки надали: муніципалітет Маріуполя,  архіви Маріупольського краєзнавчого музею,  ККП m.EHUB, маріупольські фотографи - Євген Сосновський та Іван Станіславський. Фотофіксація руйнувань – з відкритих джерел.

В статті використані фото Євгена Сосновського.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW