На Чернігівщині відстрілюватимуть та спалюватимуть диких кабанів



У Чернігівській області, на території Ічнянського національного природного парку відстрілюватимуть а потім спалюватимуть диких кабанів. Рішення прийнято для недопущення поширення африканської чуми. Про це Суспільному повідомила в. о. начальника відділу економічного та агропромислового розвитку Прилуцької РДА Людмила Ярошенко. Раніше ми повідомляли, що 29 березня у кабанів парку виявили африканську чуму

На засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії 17 квітня було затверджено список мисливців, що відстрілюватимуть диких кабанів.

«На території Ічнянського національного парку будуть відстрілювати всіх свиней 32 мисливці. Можливо це буде завтра. У нас є всі відповідні рішення. У нас перше засідання комісії було 29 березня, як тільки виявили чуму свиней. Також був прийнятий відповідний план заходів щодо профілактики недопущення поширення та ліквідації захворювання африканської чуми свиней», — повідомила Людмила Ярошенко.

Після відстрілу, кабанів спалюватимуть, а останки будуть захороняти у спеціально відведених місцях без проведення лабораторних досліджень. Окрім мисливців також будуть залучені працівники поліції та ДСНС.

«Ми здійснюємо заходи з депопуляції хворих диких кабанів. Є інструкція, комплексний план на реагування, коли виявили африканську чуму. Це важка хвороба, яка стосується виключно диких кабанів, і призводить до їх загибелі. На сьогодні, немає іншого способу виведення африканської чуми, як депопуляція дикого кабана», — сказав начальник Прилуцької РВА Володимир Чернов.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW