Ворог обстріляв Запоріжжя ракетами С-300 та «Смерч»: в поліції повідомили подробиці масованих атак



З 14 по 16 квітня ворожа армія обстрілювала Запоріжжя, населені пункти Запорізького, Пологівського та Василівського районів. Загалом протягом трьох діб поліцейські задокументували близько 200 ворожих ударів. 11 з них – ракетами С-300, дев’ять – з авіації, 9 – ворожими дронами, 154 – з артилерії, ще 5 ударів нанесено з РСЗВ, зокрема боєприпасами з касетним наповненням.

Про це повідомили в прес-службі поліції області.

Вночі 14 квітня ворог обстріляв Запоріжжя, застосовуючи ЗРК С-300. Воронки від двох ракет правоохоронці зафіксували в одному з районів міста на території промзони. Пошкоджено дорожнє покриття, вікна у довколишніх будівлях.

Вночі 15 квітня окупанти завдали ще 9 ракетних ударів, 4 з них влучили по Запоріжжю – в берегову та промислову зони. Вибуховою хвилею пошкоджено територію готельного комплексу, автомийки та промислового об’єкту, посічені припарковані автомобілі, обірвані дроти лінії електропередач та тролейбусної лінії.

Інші 5 ракет зруйнували цивільну та житлову інфраструктури в Комишувасі Запорізькому районі. Трьома ракетами С-300 в селищі пошкоджено близько 40 осель, декілька будинків повністю зруйновані. Ще дві ракети ворога зруйнували будівлю храму, пошкодили будинок молитви та культури, бібліотеку, магазин, складські приміщення на місцевому підприємстві.

Ввечері 16 квітня російська армія завдала удару реактивним снарядом РСЗВ «Смерч» по Запоріжжю. Вибухотехніки та сапери виявили 64 воронки від вибухів бойових осколкових елементів. У результаті ворожого удару пошкоджені автівки та декілька житлових будинків на території садового товариства, осколками снарядів вбито домашню тварину, яка під час обстрілу перебувала на подвір’ї.

Упродовж трьох діб російські військові обстрілювали територію Пологівщини, застосовуючи переважно ворожу авіацію та артилерію. Також зафіксовані влучання з РСЗВ та БПЛА. Руйнувань зазнали квартири та приватні будинки, місцева спортивна школа і територія підприємства.

Правова кваліфікація злочинів – стаття 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW