Тернопільські слідчі оголосили підозру колаборанту, який організував лікування поранених окупантів



За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру уколабораційній діяльності жителю Шахтарська (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, на початку березня 2022 року громадянин Українипогодився на пропозицію співпрацювати з окупаційною адміністрацієюдержави-агресора у Донецькій області, залишившись на посаді так званого виконувача обов’язків міністра "Министерстваздравоохранения Донецкой народной республики", яку він обіймав з 13.07.2020.

Обіймаючи посаду виконувача обов’язків, а з липня 2022 року по даний час – першого заступника міністра, колаборант незаконно реалізовує політику РФ в галузі охорони здоров’я на тимчасово окупованій території України, незаконно очолює вказане міністерство та керує його діяльністю, підшуковує, спонукає та залучає до співпраці із окупаційною владою місцевих жителів та випускників медичних закладів освіти.

Також він організовував приєднання лікувальних закладів, розташованих на території Маріупольського, Мангушського та Волноваськогорайонів в структуру так званого «Министерства здравоохранения Донецкой народной республики».

Втілюючи порядки держави-окупанта, він зобов’язав підконтрольні заклади охорони здоров’я надавати медичну допомогу особам, які проводять бойові дії проти України, налагодив надання інформації правоохоронцям країни-агресора щодо осіб, які звертались за медичною допомогою у ці лікувальні установи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал, де багато цікавих новин, фото та відео!  https://t.me/ternopil0352



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW