Резніков озвучив втрати України у війні: їх порівняли із кількістю загиблих від землетрусу в Туреччині



Триває чотириста сімнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Втрати України у війні з росією не називають і на то є причини. Міністр оборони Олексій Резніков лише зазначає, що головне завдання для України - зберегти життя солдатів, а росія використовує своїх військових як гарматне м'ясо. Тому втрати росіян на фронті значно перевищують українські.

Міністр оборони України розповів іспанським журналістам, що втрати ЗСУ у війні критично менші за російські, передає редакція.

Точну цифру міністр не може назвати. Проте він запевнив, що загальна кількість менша за кількість загиблих від землетрусу в Туреччині.

"Це тому, що наша головна мета – зберегти життя наших солдатів, а росія використовує їх як гарматне м’ясо. Це тактика м'ясорубки. Їм байдуже", – сказав міністр.

Олексій Резніков додав, що тільки в Бахмуті щодня росія втрачає 500 осіб убитими і пораненими. Це один батальйон кожні 24 години, який складається із бійців групи "Вагнера" – найманців і колишніх злочинців.

"Рік тому використовували 60 тисяч артилерійських снарядів на день, сьогодні – 20 тисяч. У них також є проблеми з постачанням, і тому вони використовують іранські безпілотники проти нас. Це зброя терористів проти мирного населення", – пояснив міністр.

На запитання журналістів іспанського питання щодо контрнаступу, Резніков відповів, що кінцева мета України в цій війні – звільнити всі території, тимчасово окуповані росією, до міжнародно визнаних кордонів у 1991 році, включаючи Крим, Луганськ і Донецьк.

"Це було нашою метою в 2014 році. Більше 80% жителів країн Атлантичного альянсу підтримують це. Союзники хочуть брати участь у нашій перемозі", – сказав міністр оборони.

Він додав, що Україна застосовує стандарти НАТО та зброю Альянсу.

"Після цієї війни залишиться лише політичне рішення бути членом де-юре. росія є найбільшою загрозою для НАТО на наступні десять років, як було встановлено на Мадридському саміті, і ніхто, як ми, не мав прямого досвіду боротьби з нею та перемоги над нею. Яка краща причина, ніж це? Ми їм потрібні", – відповів Олексій Резніков на запитання щодо перспектив членства України в НАТО. 

Міністр Резніков наголосив, що 90% українців переконані у перемозі України. Але нам сьогодні найбільше потрібна "зброя, зброя і ще раз зброя", в пріоритеті – система ППО, яка б закрила наше небо.

"Захід давно живе за догмою не провокувати росію. Це особливо було видно в 2008 році під час саміту НАТО в Бухаресті. Була цілком реальна ймовірність того, що Україна і Грузія стануть новими членами. Американці були за це, як і більшість європейців. Проти цього виступила канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка переконала решту.

Потім відбулося вторгнення та окупація деяких регіонів Грузії. Потім були б отруєння в Солсбері, вибухи в Чехії та Болгарії, окупація Криму в 2014 році, Луганськ і Донецьк..." – нагадав міністр оборони. Олексій Резніков сказав, що і сьогодні лунає така доктрина не провокувати росію. Також є і друга помилка Заходу: думати, що в разі військового зіткнення маленька радянська армія зіткнеться зі значно більшою і зазнає поразки. "Ну, ми не радянська країна з радянською армією", – наголосив міністр.

На завершення додамо про загальні бойові втрати противника з 24.02.2022 по 16.04.2023.

Резніков озвучив втрати України у війні: їх порівняли із кількістю загиблих від землетрусу в Туреччині, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW