«Алея незламності» з’явилася у Луцьку



У місті проведли екологічну акцію «Шевченко єднає Україну»

Сьогодні у парку Героїв Майдану та Небесного Легіону у м.Луцьку працівники Державної екологічної інспекції та Луцької міської ради взяли участь у всеукраїнській акції «Шевченко єднає Україну», висадивши алею Незламності з 30 саджанців дуба звичайного. Для проведення екологічної акції чотири роки тому були зібрані жолуді з трьох дубів партіархів, одному з яких понад 1000 років, але який досі є життєздатним і дає плоди, йдеться на сайті Луцької міськради.

Для проведення екологічної акції чотири роки тому були зібрані жолуді з трьох дубів партіархів, одному з яких понад 1000 років, але який досі є життєздатним і дає плоди.

Шеченкові дуби ростуть на батьківщині поета на Черкащині, у колишньому маєтку пана Енгельгарда, де малий Тарас прислужував козачком та малював свої перші малюнки, ховаючи їх від пана у дуплі дуба. Вирощені із жолудів саджанці дуба працівники Державної екологічної інспекції у Черкаській області надіслали до всіх областей України в рівній кількості для висаджування дубових алей Єднання. Екологічна акція проведена в ці дні в багатьох куточках нашої держави та символізує єдність України.

В місті Луцьку символічно було обрано місце у парку Героїв Майдану та Небесного легіону та названо алею «Алея Незламності».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW