Xiaomi внесено до списку міжнародних спонсорів війни



Національне агентство з питань запобігання корупції вирішило внести китайську компанію Xiaomi Corporation до списку міжнародних спонсорів війни. Вона продовжує свою роботу в рф, попри агресію проти України.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на пресслужбу в НАЗК.

Компанія не просто продовжила свою роботу в росії після повномасштабного вторгнення, але і досі залишається лідером з продажу смартфонів у державі-терористі. Вона має велику мережу офіційних магазинів на території країни-агресора.

При цьому, доки росіяни завдавали ударів по Україні, Xiaomi збільшила свої поставки в росію на 39% у третьому кварталі 2022 року.

"Зараз компанія активно відновлює набір персоналу у свої російські офіси і оголосила про офіційний старт продажів флагманських смартфонів. Це прямо свідчить про те, що Xiaomi Corporation спонсорує військову агресію росії проти України", - пояснили в НАЗК.

Компанію внесуть до бази даних World-Check, яка здійснює облік осіб та організацій із підвищеним ризиком. Її використовують для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками у всьому світі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW