Дивані путіністи: на Дніпропетровщині затримали чергових колаборантів



На Дніпропетровщині викрили та затримали чергових колаборантів. Вони виправдовували та заперечували збройну агресію рф проти України. Здійснювали це в соцмережах.

Про це повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури

За даними слідства, жителька м. Кривого Рогу, використовуючи власний акаунт у соціальній мережі, неодноразово поширювала дописи антиукраїнського спрямування. Зрадниця у своїх постах називала українців «нацистами», бажала успіхів російським військовим у «визволенні від фашизму», а в коментарях возвеличувала путіна.

Наразі до підозрюваної застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.

Також викрито мешканця Кам’янського району, який під публікаціями проросійських Інтернет-спільнот поширював коментарі з виправдовуванням злочинів військових країни-агресора та називав війну «спеціальною військовою операцією».

Висновками судових експертиз підтверджено наявність у висловлюваннях підозрюваних виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікації її учасників.

Обом громадянам повідомлено про підозру за фактами виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW