Бойченко презентував у США план відродження міста "Mariupol Reborn"



Мер Маріуполя Вадим Бойченко у Вашингтоні  презентував план відродження міста після деокупації.

Про це повідомила Маріупольська міська рада.

Мер за запрошенням американської сторони виступив у Вашингтоні на Meridian Diplomacy Forum. Він присвячений українським муніципалітетам, які працюють над відновленням постраждалих міст від війни

"Вадим Бойченко представив масштабний План відродження міста – Mariupol Reborn. Його розробляють до деокупації, щоб одразу після звільнення міста розпочати відновлення. До розробки Плану вже долучилися світові архітектори, урбаністи та експерти", - повідомили у міськраді.

У своїй промові Бойченко підкреслив, що Маріуполь став символом руйнівної війни.

"Ми не зможемо змінити цей факт в його історії, але можемо побудувати для нього нове майбутнє. Вже зараз разом з міжнародною спільнотою та партнерами ми починаємо писати новий розділ в історії міста - «Mariupol Reborn». Це частина великого плану відбудови України, про який каже Президент України Володимир Зеленський. Сподіваємося на підтримку США та американського народу. Маріуполь має стати символом перемоги демократії та свободи", -  сказав міський голова.

Також, за інформацією міськради, в ході робочого візиту у Вашингтоні Бойченко зустрівся з виконавчим директором Світового банку Коеном Давідсе та представником України в Світовому Банку Романом Качуром. Обговорили План відродження Маріуполя після деокупації "Mariupol Reborn" та допомогу, яка необхідна для відновлення міста. 

За словами Вадима Бойченка, за попередніми оцінками загальна шкода, яка була завдана Маріуполю - 14,5 млрд доларів.

Читайте також:

«Дивізіон Маріуполь». Як влаштована «кухня» проєкту з відновлення Маріуполя

Маріупольський Сингапур. Про що говорили під час обговорення плану відновлення Маріуполя «ReBorn» у столиці, - ФОТО

Чи вдасться Метінвесту зробити з Маріуполя Сінгапур. Підсумки дня в Маріуполі, - ВІДЕО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW