Голова Запорізької ОВА розказав про тиск на населення на окупованій території і намагання ворога оточити себе оборонними спорудами



Цієї ночі ворог наніс 61 удар по регіону, здебільшого артилерією, БПЛА та авіаційними ударами по прифронтовій Оріхівщині та Гуляйпіллю.

Про це повідомив в прямому етері “Радіо Свобода” голова Запорізької ОВА Юрій Малашко, передає 061.

Російські окупанти продовжують будувати оборонні споруди по всій лінії фронту та мінувати території.

«Вони роблять таке по всій лінії фронту, це не тільки під Мелітополем. Вони роблять ВОПи і бетонують їх, мінують наші поля і так далі.Наприклад, на окупованій території вони мінують кожного дня наші поля досить хаотично, навіть ті, що вже засіяні.Якщо говорити про наші території, то ми також тримаємо лінію оборони. Але важливо зазначити, що наші військові дуже здатні. Це показали 9 років війни.У страха очі великі, тож хай будують нічого страшного», - повідомив Юрій Малашко.

Крім того, продовжується тиск на людей в окупації, щоб змусити паспортизуватися, у тому числі, щоб примусово мобілізувати наших громадян.

«Незаконні дії вони проводять і далі. Наприклад, отримати зарплату, сходити до лікаря неможливо без їхнього паспорта, переїхати з одного регіону до іншого не можна, не помінявши автомобільні номери на російські. Якщо люди не погоджуються то до них застосовують тортури, або ж вони зникають. Залучають наших людей також до незаконних збройних формувань і багато хто не хоче це зробити і намагаються виїхати через треті країни, щоб повернутися на підконтрольну Україні територію», - зазначив Малашко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що запорізькі рятувальники знешкодили вибухонебезпечні предмети та приборкали пожежу в Оріхові.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW