Голова ГУР Буданов розповів чим небезпечні Viber та Telegram для Українців



Месенджери Viber та Telegram можуть загрожувати безпеці українців. Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Український бізнесмен Ярослав Ажнюк повідомив про зустріч із головою ГУР Міноборони України. Той попередив його про небезпеку використання популярних месенджерів Viber та Telegram. Підприємець послався на Буданова, який заявив, що Viber – додаток, який був створений для шпигунства, а ключі до Telegram належать Федеральній службі безпеки Росії.

Ажнюк запевнив, що йому дозволили розголошувати цю інформацію, більше – Буданов підтримав цю ініціативу. Глава Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров пообіцяв допомогти вивчити зв’язок популярного в Україні месенджера Telegram із Кремлем.

«На мою думку, це важлива інформація для суспільства. На уточнення, чи можна про це говорити публічно, голова ГУР відповів ствердно. На запитання «Чому ми не говоримо про це на державному рівні?», Кирило відповів у властивій манері: «Говоріть», – зазначив Ярослав Ажнюк.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW