На Чернігівщині засудили трьох військових рф, які знущалися та катували жителів Ягідного



За матеріалами Служби безпеки України судом винесено вирок трьом військовим рф, які катували та знущались над мирними мешканцями с. Ягідне.

Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ у Чернігівській області.

На Чернігівщині засудили трьох військових рф, які знущалися та катували жителів Ягідного, фото-1

Слідчими встановлено, що у березні 2022 року троє військових рф з мінометної батареї 2-ї механізованої бригади військової частини №55115 рядовий Ооржак Іван, єфрейтор Шактар-оол Кежик-оол та сержант Чинан Чаян вдерлися на територію одного з домоволодінь с. Ягідне.

Погрожуючи розстрілом, вони примусили голову родини роздягнутися на морозі. Шукали докази причетності чоловіка до Збройних Сил України.

Коли загарбники знайшли у нього мобільний телефон, почали бити, вимагаючи зізнання у співпраці із ЗСУ. У цей час інших чотирьох членів родини, в тому числі шестирічну дитину, окупанти насильно утримували у холодному погребі, погрожуючи розстрілом.

Крім того, загарбники вдиралися до інших будинків мирних мешканців, та стріляли з автоматів у приміщення, в яких переховувалися люди з дітьми.

На підставі доказів, зібраних співробітниками СБУ, суд визнав військових рф винними за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. У порядку спеціального судового розгляду їм винесено вирок у вигляді 12 років позбавлення волі кожному. Строк відбування покарання засудженим рахуватиметься з моменту їх фактичного затримання.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW