У Чернігові готують кладовища до поминальних днів



Чернігівські комунальники готують міське кладовище «Яцево» до поминальних днів. Вже цими вихідними містяни святкуватимуть Великдень, а наступного тижня – масово вирушатимуть до могил своїх померлих родичів. Наразі на цвинтарі ремонтують асфальтне покриття, косять рослини і загалом наводять лад, повідомляє телеканал «Новий Чернігів».

– Ми приводимо до ладу водогін. Вже змонтували всі крани, замінили ділянку водогону, який було зруйновано в період війни. Проводимо підсипки на могилах, це робота, яка проводиться на похованнях, які не так давно були, десь рік назад. Прибирання, викошуємо траву, у нас газончик такий, – зазначає начальник виробничої бази «Яцево» Костянтин Борсук.

Костянтин Борсук

Костянтин Борсук

Під час російського вторгнення кладовище «Яцево» сильно постраждало, окупаційні війська стояли просто на цвинтарі. Численні розбиті обстрілами пам’ятники тут видно і досі, але інфраструктуру самого кладовища поступово відновлюють. Територію «Яцева» також ретельно обстежили на предмет нерозірваних боєприпасів.

– Ми вже за той період після військових дій декілька раз викошували, все вже виходжено нашими співробітниками. В перші дні тут валялись боєприпаси, а уламки можуть десь і бути, – розповів Костянтин Борсук.

У Чернігові готують кладовища до поминальних днів, фото-2

Комунальники навели лад і на кладовищі у Ялівщині, де під час боїв за Чернігів були поховані близько 1100 людей. Майже 400 з них вже перепоховані на інших цвинтарях, водночас чимало містян воліють залишити своїх померлих родичів тут. Міська влада не проти, адже поховання не виходили за межі старого кладовища і не становлять загрози екології.

– Я би попросив громадян не спішити встановлювати якісь споруди там. Там йде просідання грунтів, бо під час військових дій були похоронення проведені, і копка була за допомогою екскаватора, перекоп так називаємий, і велика просадка. І ці всі споруди, їм ні на що опиратися, – зауважує начальник виробничої бази «Яцево».

На період поминальних днів в міській раді також розглядають збільшення кількості громадського транспорту, який курсує на Яцево. Поки що сюди ходить один автобусний маршрут, №28.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW