На Дніпропетровщині почало народжуватися більше хлопчиків ніж дівчаток: як це можна пояснити



За три місяці 2023 року на Дніпропетровщині на світ з’явилося вже понад 3,7 тис. немовлят. Хлопчиків більше за дівчаток, майже на 150.

Про це повідомляє сайт 056.

Така тенденція спостерігається вже понад рік. Тобто коли почалась війна. Адже за підсумками 2021-го мали протилежну картину.

Можливо це звичайне явище. Але його можна пояснити народною прикметою. Наші предки вважали, що не просто в період війни хлопчиків народжується більше, ніж дівчаток. Пояснювали це тим, що Всевишній чи Богородиця подбали про те, щоб заповнити прийдешні втрати серед чоловічого населення.

Вченні називають такий факт співвідношення статей у людей - ефект солдата, що повернувся. Він передбачає, що під час і відразу після війни народжується більше хлопчиків. 

Явище було вперше помічено у 1883 році Карлом Дюзингом із Йенського університету, який припустив, що це природне регулювання статус-кво.

А в 1954 році було опубліковане дослідження Браяном Макмахоном і Томасом Ф. П'ю. Вони виявили, що співвідношення статей в США показало помітне зростання на користь хлопчиків в період з 1945 по 1947 рік, з піком в 1946 році.

Згодом репродуктивний біолог Валері Грант приписувала це зміні рівня гормонів у жінок під час війни, оскільки вони, як правило, "брали більш домінуючі ролі".

Все це дуже цікаво, але кому вірити - вирішувати вам. Проте варто пам'ятати, що головне, щоб українці народжувались здоровими та жили під мирним небом у своїй, вільній країні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW