Вкрали і спалили чужий автомобіль: в Одеській області судили трьох молодиків



На Одещині судили трьох молодиків з Подільського району, які обікрали оселю, незаконно заволоділи чужим автомобілем та спалили його.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Нагадаємо, що злочини були скоєні компанією молодиків торік у грудні в одному з сіл Куяльницької територіальної громади. Поліцейські оперативно викрили правопорушників і встановили перебіг подій.

З’ясувалося, що товариші, знаючи, що власники одного з домоволодінь постійно мешкають у районному центрі, пробралися на його територію по майно. Поки двоє старших нишпорили по господарських будівлях, неповнолітній стояв на сторожі і спостерігав за обстановкою.

Прихопивши із собою бензокосу, акумулятор, домкрат та інші речі, які вподобали, зловмисники зазирнули ще й у гараж, де побачили автомобіль і вирішили на ньому покататися. Вони виштовхали його на дорогу, де 21-річний зловмисник сів за кермо і запустив двигун, а 20-річний і 16-річний спільники вмостилися в салоні на пасажирських сидіннях, але через невдале керування транспортний засіб з’їхав з дороги і застряг у багнюці. Щоб приховати сліди злочину, водій облив кузов транспортного засобу бензином і підпалив його. 

Своїми діями правопорушники завдали власнику майна матеріального збитку на суму близько 30 тисяч гривень.

Усім фігурантам поліцейські висунули звинувачення у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у приміщення, в умовах воєнного стану та у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з проникненням у приміщення. А найстаршому молодикові ще й в умисному знищенні чужого майна, вчиненому шляхом підпалу, а також у втягненні неповнолітнього у протиправну діяльність, оскільки саме він, як з’ясували правоохоронці, вмовив неповнолітнього товариша приєднатися до скоєння злочину.

На етапі досудового слідства між прокурором Подільської окружної прокуратури та кожним із обвинувачених була укладена угода про визнання винуватості, які в подальшому разом із матеріалами провадження були скеровані до суду. 

В результаті 21-річному правопорушнику суд призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки, а його поплічникам 20-ти та 16-ти років – по п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW