Викрадачка картин Куїнджі, екс-директорка маріупольського музею провела виставку «Звичайний фашизм» в Ростові, - ФОТО



Наталя Капустнікова, яка з 2017 року очолювала Маріупольський краєзнавчий музей, а після окупації міста віддала росіянам унікальні картини Куїнджі та Айвазовського, організувала в росії виставку «Звичайний фашизм». Але не про росіян, які вбили близько 100 тисяч її земляків, а про українців, які захищали свої землю від російської агресії.

Нагадаємо, Маріупольський краєзнавчий музей був повністю зруйнований в березні минулого року. Після потрапляння снаряду, в будівлі зайнялась пожежа. Проте не тільки вогонь став причиною знищення та зникнення значної кількості експонатів, артефактів і інших історичних цінностей. Історичне надбання знищували мародери, а потім – російські війська, які конфіскували в музеї найцінніші експонати і вивезли все це в окупований Донецьк.

Допомагала росіянам здійснювати цей злочин директор музею Наталія Капустнікова. Саме вона викрала з сейфу картини Куїнджі, віднесла до себе до дому, а потім, коли у Маріуполь увійшли російські війська, віддала все це окупантам.

Фото - Російського історичного товариства. В чорному - це Наталя Капустнікова

Викрадачка картин Куїнджі, екс-директорка маріупольського музею провела виставку «Звичайний фашизм» в Ростові, - ФОТО, фото-1

До повномасштабного російського вторгнення Капустнікова здавалась молодим та прогресивним керівником. Проте з сучасною історією України у директорки були складні стосунки. Вона не хотіла робити експозицію про Майдан і події так званої «руської весни». На наше питання про це під час інтерв’ю, Наталя Капустнікова відповідала так: «Події сучасності мають відійти від нас подалі, щоб ми могли об’єктивно оцінювати їх».

Через декілька місяців після початку окупації Маріуполя Капустнікова кинула музей та втекла до росії. І вже там вона не стала чекати, поки «події сучасності відійдуть  від нас подалі, щоб ми могли об’єктивно оцінювати їх». Вона почала втілювати російську пропаганду одразу, розповідаючи про нацистів, які засіли в музею, грабували експонати.

Викрадачка картин Куїнджі, екс-директорка маріупольського музею провела виставку «Звичайний фашизм» в Ростові, - ФОТО, фото-2

Ну а тепер в Ростові-на-Дону вона відкривала виставку «Звичайний фашизм», розповідаючи про «злочини» української армії.

Виявляється, що з літа минулого року Капустнікова взяла участь у експедиції по окупованих містах,  де збирала так би мовити «експонати» про «український фашизм».

Викрадачка картин Куїнджі, екс-директорка маріупольського музею провела виставку «Звичайний фашизм» в Ростові, - ФОТО, фото-3

За словами Капустнікової, з березня до жовтня учасники групи вирушали у відрядження до звільнених міст — у кожному залишалися на тиждень чи два. Збирали  уламки ракет, продірявлені дорожні знаки, шеврони військового одягу, покручений інвалідний візок. Є серед експонатів і уламки та зруйнованих храмів.

Всі ці уламки, шматки зброї – результат нападу росії на суверенну державу Україна. Проте Капустнікова разом з російськими псевдо-істориками вирішила, що це будуть експонати про «український фашизм».

Дії маріупольчанки підпадають під дію статті про колабораціонізм. 

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW