Як львів'янам пропонують святкувати Великдень – програма



У світле свято Воскресіння Христового Львівський музей народної архітектури та побуду ім. К. Шептицького знайомитиме відвідувачів з давніми українськими традиціями.

«Будемо разом святкувати Великдень, водити гаївки і веснянки та вчити давні танці разом із музичними фольковими гуртами. В облаштованих ятках можна буде придбати вироби народних майстрів, смаколики та музейні сувеніри», – кажуть організатори.

Квитки на святкові дні до музею невдовзі також будуть доступні онлайн, тож слідкуйте за анонсами.

Програма

Великдень, 16 квітня, неділя, 13:00-18:00

«Гаївки для найменших». Тут малечу вчитимуть водити «Жучка», стародавніх ігор та забавлянь (хата зі с. Либохора);

Гаївки з ОУМ «Спадщина». Жива традиція, що підтримується десятиліттями: будемо водити кривий танець, вербовую дощечку, струмок, подоляночку, хорти і вовки, царівну, мости, голубку. А також грати в шума, моргалки, ремня, а хлопці ще будуватимутьвежу та слона (стодола зі с. Либохора, галявина біля озера);

«Велика гаївка на галявині» за участю фольклорних та етно-гуртів: Д'горі, Етерія, ДРИҐ, NAZVA, спеціальний гість – Юрій Йосифович (головна галявина, біля дзвіниці зі с. Хоросно);

Презентація збірника гаївок. Можна послухати, придбати збірничок і самим навчитися співати гаївок та веснянок. Кошти від продажу збірничка йдуть на благодійну допомогу ЗСУ (місце та час презентації повідомлять невдовзі).

Обливаний понеділок у Гаю, 17 квітня, понеділок, 13:00-18:00

«Велика гаївка на галявині» за участю фольклорних та етно-гуртів Пиріг і Батіг, BanduraGirl та Lemko Bluegrass Band (головна галявина, біля дзвіниці зі с. Хоросно).

Також відвідувачів просять не забувати відвідати діючі виставки у музеї – виставку писанок в малому залі «В укритті» та виставку живопису Уляни Нищук «Заквітчані» у школі зі села Бусовисько.

У програмі можливі зміни. Слідкуйте за інформацією на офіційних сторінках Музею.

Читайте також: «Хочу, щоб світ знав, що українці б’ються!» - у Львові відкривається виставка художника УПА.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW