Як краще відпрати речі, якщо закінчився порошок: прості і ефективні засоби



Буває, що пральний порошок закінчується саме в той момент, коли потрібно терміново випрати речі. Проте, є прості засоби, які можна знайти в кожному будинку, щоб допомогти в цій ситуації.

Два засоби, які можуть замінити порошок для прання - сода та господарське мило

З використанням доступних засобів можна приготувати гель для прання. Проте, його рекомендується використовувати тільки для ручного прання, оскільки він не підходить для заливання в автоматичну пральну машину.

Щоб приготувати гель для прання, необхідно взяти 2 літри води, 100 грамів харчової соди та 100 грамів господарського мила. Господарське мило треба натерти на терці та розчинити у воді.

Далі потрібно розігріти воду на плиті на слабкому вогні до повного розчинення господарського мила. Після цього додати соду і добре перемішати.

Отриману суміш потрібно залишити під кришкою на протязі доби, а потім перелити у підходящу посудину.

Ця рецептура не лише допоможе вивести складні плями, а й здійснить дезінфекцію тканин.

Засіб для очищення посуду

За допомогою засобу для очищення посуду можна обробити плями на тканинах. Після того, як засіб буде застосований, рекомендується зачекати 30 хвилин, а потім посуд або речі можна покласти до машинки для подальшого прання. Для досягнення кращого результату, до машинки можна додати ще 30-50 мілілітрів засобу для очищення. Цей засіб також можна використовувати для прання вручну.

Гірчичний порошок

Цей засіб підходить для всіх типів тканин, за винятком бавовни. Для використання необхідно 50 грамів порошку, який потрібно додати до барабану пральної машини. Температуру прання необхідно налаштувати згідно з рекомендаціями етикетки одягу.

Шампунь

Шампунь для волосся або гель для душу можна використовувати як заміну порошку для прання.

Необхідно мати на увазі, що прання у машині цим засобом не рекомендується через велику кількість піни. Тому краще використовувати шампунь для прання речей тільки вручну.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW