Чому тимчасово закрили храм УПЦ МП у Бориславі – деталі,



На позачерговій сесії депутати Бориславської міськради вирішили тимчасово опечатати храм до вирішення спору між прихильниками УПЦ МП та ПЦУ.

На території біля храму Покрови Пресвятої Богородиці московського патріархату 8 квітня представники духовенства, міської влади та численна громада вчергове звернулися до прихожан цього храму з вимогою про вихід з московського патріархату.

Чому тимчасово закрили храм УПЦ МП у Бориславі – деталі, (ФОТО), фото-1

Частина з них виявила бажання приєднатися до ПЦУ, а частина – заперечувала такий крок, повідомляє Бориславська міськрада.

У зв’язку з виникненням конфліктної ситуації було скликано позачергове засідання сесії Бориславської міської ради. Депутати проголосували за те, щоб будівлю храму тимчасово опечатати до моменту вирішення спору по суті.

Представники УПЦ московського патріархату та представники Православної церкви України домовилися, що до врегулювання ситуації проводитимуть богослужіння на подвір’ї храму почергово.

До слова, ПЦУ уже оголосила про те, що сьогодні, в день Входу Господнього в Єрусалим, вперше на подвір’ї цього храму відбудеться молитва священників Української церкви за Україну, за мир, за українське воїнство, за перемогу над московським окупантом! Початок молебня о 15:00.

Нагадаємо, що ще у травні минулого року сесією міської ради було прийнято рішення – заборонити з 1 червня на території Бориславської тергромади діяльність релігійної громади УПЦ парафії Покрови Пресвятої Богородиці, яка підпорядковується мп.

«Віримо, що Господь дасть сили й розуму християнам, які належать до московського патріархату, усвідомити, що не можна надалі перебувати в юрисдикції російського патріарха. І на території нашої громади більше не буде жодної церкви, яка має приналежність до країни-агресора», – сказав міський голова Ігор Яворський.

Читайте також: Головний храм УПЦ МП у Львові перейшов до ПЦУ, - ВІДЕО.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW