Поширював проросійські дописи в соцмережі: судитимуть жителя Харкова



Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до Жовтневого районного суду м. Харкова обвинувальний акт щодо 64-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними дізнання, харків‘янин впродовж тривалого часу систематично поширював на особистій сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі антиукраїнські дописи, інформує Харківська обласна прокуратура.

Обвинувачений поширив відеоролик під назвою «Получение российских паспортов в Мелитополе». У пропагандистському матеріалі говорять наступне: «Эту очередь мы занимали еще в 1991 году, но подошла она только сейчас. Ничего страшного, мы умеем ждать. Спасибо за освобождение, за паспорта!»

Чоловік розповсюджував матеріали, у яких прославлялась російська армія. Наприклад, такого змісту: «Слава воинам земли русской! Я молюсь, чтобы выжил Донбасс! Я молюсь за успех, за Победу!».

Проведеним лінгвістичним дослідженням встановлено, що у наданих на дослідження матеріалах містяться публічні заперечення здійснення збройної агресії проти України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW