"110 000 грн зарплати на місяць": з'явилася робота для українців, які хочуть гідно заробляти



Повномасштабна війна обвалила ринок праці в Україні, який зараз намагається відновитись. Вакансій небагато, а прибутки більшості місцевих жителів упали. Проте й у такій ситуації роботодавці готові платити працівникам високі зарплати.

Як інформує "biz.today.ua", весною в країні стало значно більше пропозицій щодо працевлаштування порівняно з аналогічним періодом минулого року. Максимальний приріст вакансій спостерігається у Київській, Дніпропетровській, Львівській, Івано-Франківській та Одеській областях. Є пожвавлення й у прифронтових регіонах – Херсонській та Миколаївській.

Найбільше вакансій з'явилося у сфері готельно-ресторанного бізнесу та туризму. На другому місці опинилася сфера обслуговування. Третє зайняли будівництво та архітектура.

Де в Україні платять максимальні зарплати

У березні середня заробітна плата в Україні складала 16 тис. грн. Значне підвищення доходів спостерігається в Одеській та Одеській областях (500 гривень). Приріст – у сферах страхування, медицини та фармацевтики, готельно-ресторанного бізнесу, секретаріату та безпеки.

Найвищі зарплати платять у Києві (у середньому 18,5 тис. грн) та Львові (16,5 тис. грн). У столиці максимальний дохід пропонують програмістам – 110 тис. грн, а у західному обласному центрі – керівникам відділів продажу (50 тис. грн).

У трьох українських містах середня заробітна платня складає 16 тис. грн. В Одесі найвищий дохід у керівників відділів продажів – 40 тис. грн, у Дніпрі у військовослужбовців – 47 тис. грн, а в Ужгороді – у токарів та регіональних менеджерів – 32,5 тис. грн.

Найнижчі зарплати у Сумах та у Кривому Розі – у середньому 12,5 тис. грн. У Сумах найбільше заробляють торгові представники – 21,5 тис. грн, а у Кривому Розі водії-міжнародники – 49,5 тис. грн. У Запоріжжі також невисокі заробітні плати, роботодавці готові платити в середньому 12,8 тис. грн

В Україні планують підвищити мінімальну зарплату

У Верховній Раді запропонували підвищити мінімальну заробітну плату тричі протягом 2023 року – з 1 квітня, 1 липня та 1 жовтня. Відповідний законопроект перебуває на ознайомленні у профільному комітеті та має пройти два читання у залі парламенту. Якщо його схвалять, також буде потрібен підпис президента України Володимира Зеленського.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW