Маріупольці скаржаться на розкрадання гуманітарки в окупованому місті



В окупованому Маріуполі видають гуманітарну допомогу один раз на місяць та лише пенсіонерам старше 65 років, багатодітним або одиноким батькам, хворим на онкологію, або пораненим. Всі інші ніякої допомоги отримати не можуть. І навіть ті, хто її отримує, скаржаться, що багато розкрадається.

"Вчора на ГЦ "Яблучко" мамі видали гуманітарку. Ні крупи, ні макаронів, ні цукру. Тільки олія, м'ясні та рибні консерви. Минулого разу видавали нормально. Що трапилося?" - пише жителька окупованого міста в одному із місцевих Телеграм-каналів.

Маріупольці відзначають, що наразі "гуманітарка" окупантів - це лотерея - кому як пощастить, і така ситуація триває вже кілька місяців.

Одна із жителів міста розповідає, як була свідком, коли ті, хто відповідає за розподіл гуманітарки, спочатку її "своїм через паркан перекидали". Люди почали обурюватися, хтось навіть зателефонував знайомим військовим. 

"Приїхали "днр" почали в повітря стріляти і тільки тоді ці клоуни (ті, хто роздають гуманітарку, - прим. ред.) зупинилися", -розповідає жінка.

В той же час люди констатують, що звертатися до окупаційної адміністрації немає сенсу, бо на місцевому рівні нічого не вирішується. 

Зазначимо, вже рік, як Маріуполь був повністю окупований. Більша частина тих, хто залишився у місті, досі не має роботи, частина пенсіонерів не отримують пенсії через те, що не можуть підтвердити свій стаж, а ті, хто отримує, не можуть за ці гроші себе прогодувати. 

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW