У запорізьку лікарню №5 повернули зниклі печатки та установчі документи



У міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги №5 повернули зниклі печатки та статус комунального закладу.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення, передає 061.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки керівника, медичний директор Петро Риженко він нарешті отримав доступ до адміністративного корпусу.

«Блокування свого часу супроводжувалось пікетами з участю адвокатів головного лікаря. Ця ситуація потребує оцінки зі сторони правоохоронців, які цим займаються. Конфлікт тягнувся досить довго і завершився десь в середині березня. Нам вдається нормалізувати роботу», - повідомив Риженко.

В КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я» пояснюють, що з кінця лютого 2023 року ні виконком, ні адміністрація охорони здоров’я не була повідомлена про те, що головний лікар Дмитро Івченко пішов на лікарняний. Виконуючий обов’язки не зміг фактично приступити до своєї роботи, ще й тому що зникла печатка та статут, а документація за 2022 рік та накази не були в доступі.

«Всі печатки лікарні свого часу зникли, про що існує відповідна заява до поліції. І вже десь наприкінці березня вони були підкинуті в окремому пакеті до відділу кадрів. Практично така ж ситуація була з статутом лікарні та іншими установчими документами, що були пізніше так же підкинуті. Зараз вони всі є в наявності і наша робота не постраждала», - прокоментував Риженко.

Станом на 2023 рік лікарня №5 підписала з НСЗУ 18 пакетів на загальну суму в 375 мільйонів гривень.По залишкам на початок року на рахунках знаходилась невелика сума в розмірі близько 780 тисяч гривень. В адміністрації лікарні зазначають, що вони наразі не є дотаційними і коштів їм вистачає.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі постійна комісія з медицини обговорила доцільність високого преміювання адміністрації в 5 міській лікарні.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW