У двох цивільних мешканців Покровського району поліцейські вилучили боєприпаси: гранатомети, набої та гранату



Поліцейські вилучили у двох цивільних мешканців Покровського району боєприпаси: три ручні гранатомети, набої до автоматичної зброї та бойову гранату Ф-1. Правопорушникам, які приховували нелегальне озброєння, загрожує до 7 років позбавлення волі.

В умовах воєнного стану поліція Донеччини активно бореться з незаконним обігом зброї. Так, за 2022 рік правоохоронці вилучили 156 одиниць вогнепальної зброї, понад 48 тисяч боєприпасів, серед яких 49 гранатометів, понад пів сотні автоматів, 364 гранати, а також близько 25 кг вибухових речовин.

У результаті чергового етапу оперативних заходів співробітники Покровського районного управління поліції отримали інформацію про те, що двоє чоловіків зберігають бойові припаси.

Під час проведення санкціонованого обшуку в помешканні 33-річного жителя Покровська поліцейські вилучили в гаражі два РПГ-26, один РПГ-22 та 238 патронів до автоматичної зброї. Зловмисник пояснив, що боєприпаси знайшов у лісосмузі біля прифронтового села. Знахідку чоловік привіз до Покровська та заховав у гаражі.

Ще одного порушника було викрито в Покровському районі. Встановлено, що влітку минулого року чоловік знайшов у покинутому будинку гранату Ф-1 і забрав собі. Боєприпас зберігався в спальні під комодом.

Усі вилучені предмети направлені на експертизу. За фактами незаконного поводження з бойовими припасами слідчі розпочали кримінальні провадження (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). За вказане правопорушення передбачено від трьох до семи років позбавлення волі.

Поліцейські нагадують: зберігання зброї та боєприпасів може призвести до страшних наслідків, стати причиною травм і загибелі людей. Якщо ви маєте вдома вибухонебезпечні предмети та хочете уникнути кримінальної відповідальності, здайте їх до найближчого відділу поліції.

Поліція Донеччини нагадує: незаконне зберігання зброї несе небезпеку для життя та загрожує кримінальною відповідальністюПоліція Донеччини нагадує: незаконне зберігання зброї несе небезпеку для життя та загрожує кримінальною відповідальністю

Покровське районне управління поліції

Донецької області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW