На початку 2022 року Київ відвідали близько 100 тисяч туристів: з яких країн найбільше



У 2022 році перед повномасштабним вторгненням армії рф Київ відвідали 98 тисяч іноземних туристів. Це у 10,4 рази менше, ніж у постпандемічному 2021 році, коли українську столицю відвідали 1,02 млн іноземців.

Про це повідомили в Управлінні туризму та промоцій КМДА, представляючи Громадській раді звіт про виконану роботу у 2021-2022 роках.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Скоріше долучайтесь та читайте новини Києва, столичного регіону та України.

Лідерами щодо кількості відвідувачів столиці серед країн світу у 2022 році стали Ізраїль, Туреччина, Німеччина, США та Великобританія. У 2021 році – Ізраїль, США, Німеччина, Туреччина та Саудівська Аравія.

Надходження від туристичного збору склали 38,8 млн грн у 2022 році і 76 млн грн у 2021 році.

Сфера туризму в Україні та Києві наразі переживає свої найважчі часи. Показник туристичного збору за 2022 рік, який лише удвічі менший, аніж у 2021 році, столиця отримала здебільшого завдяки візитам іноземних делегації та представників засобів масової інформації, які приїжджають до нас не відпочивати, а працювати. І хоча їх лише умовно можна назвати туристами, вони зупиняються у столичних готелях та сплачують туристичний збір. Попри все Управління туризму шукає різні шляхи, аби навіть у цих складних умовах робити промоцію нашому місту на міжнародній арені з єдиною головною метою – гідно зустріти всіх охочих відвідати столицю незламної держави після Перемоги, – зазначила начальниця Управління Марина Радова.

Зазначимо також, що у 2022 році Київ відвідали 172 тисячі, а у 2021 році – 2,1 млн внутрішніх туристів.

Раніше ми розповідали про рекорди та досягнення, які має столиці.

Також писали про мальовничі та гарні парки столиці, які неодмінно варто відвідати киянам та туристам.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW