Ветерани війни з інвалідністю зможуть отримати компенсацію для придбання житла



Уряд унормував питання забезпечення житлом ветеранів війни, членів їхніх сімей та родин полеглих воїнів.

Ветерани війни з інвалідністю I – II групи, яка настала внаслідок військової агресії рф проти України, та родини загиблих (померлих) Захисників та Захисниць набули право отримати грошову компенсацію для придбання житла, - повідомляє Чернівецька ОВА.

Створений механізм отримання компенсації тим, кому вона була призначена у 2018-2022 роках і до цього часу не виплачена. Це також стосується тих, хто після повномасштабного вторгнення рф вимушено перемістилися з території, де ведуться бойові дії, чи тимчасово окупованої рф, і перебуває на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО.

Наразі на Буковині 53 родини набули право на отримання житла за рахунок субвенцій з державного бюджету на загальну суму 103, 5 млн грн, зокрема:

  • 14 внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України - 28,2 млн грн;
  • 11 осіб з інвалідністю І-II групи, які брала участь у бойових діях на території інших держав - 19,5 млн грн;
  • 25 осіб з інвалідністю І-II групи та 3 сім’ї загиблих учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України - 55,8 млн грн.

Відповідно до змін, у 2023 році Мінветеранів розподілить субвенції з державного бюджету на виплату компенсації за трьома бюджетними програмами в обсязі 5,5 млрд грн двічі – у квітні та червні (для осіб, які перемістились після 24 лютого 2022 року).

Рішеннями Уряду від 24 березня 2023 року відповідні зміни внесено до постанов Кабінету Міністрів від 19 жовтня 2016 року № 719, від 18 квітня 2018 року № 280 та від 28 березня 2018 р. № 214.

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW