СБУ завершила досудове розслідування справи щодо “начальника" Бердянського порту, призначеного російськими окупантами



“Начальника" Бердянського морського порту обвинувачують у пособництві державі-агресору. Зрадник інвентаризував майно порту і забезпечував вивезення краденого зерна з України.

Про це повідомляє 061 з посиланням на обласну прокуратуру. 

Слідство встановило, що у квітні 2022 року начальник відділу оперативного реагування служби безпеки Бердянського порту погодився стати “и.о. начальника” захопленого морского порту. У липні 2022 року зрадника призначили “директором” порту. 

Обвинувачуваний провів інвентаризацію майна Бердянського морського порту і передав у власність ворога буксири, портові крани, автонавантажувачі, вантажну техніку. 

“Працюючи на окупаційну владу, він забезпечив вилучення зерна з агропромислових комплексів та зернових терміналів Запорізької області з метою його незаконного вивезення”, - повідомили у прокуратурі. 

У порядку спеціального досудового розслідування до суду скерували обвинувальний акт за ч.1 ст.111-2 (пособництво державі-агресору) ККУ. 

Раніше 061 повідомляв, що ДБР викрило колишню співробітницю поліції, яка брала участь у незаконному вивезенні дітей з тимчасово окупованих територій Запорізької області.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW