"Всі ці люди якимось чином у пітьмі жили й чекали повернення України" - Президент України відвідав Чернігів та його околиці



Рік тому, 3 квітня 2022 року, російські загарбники повністю покинули населені пункти навколо Чернігова. Не забув про цю подію і наш Президент Володимир Зеленський, який відвідав місто героїв, як повідомляє Суспільне 

На своїх сторінках у соцмережах він пише: «Наш Чернігів. Чернігівщина. Всюди, куди заходив російський триколор, було принесене зло і страждання. Всюди, де була окупація, людей калічили і розстрілювали. Міста і села – знищували.Відповідальність окупанта за все це повинна бути повноцінною. Лише коли мир будується на справедливих засадах засудження агресії і коли відповідальність того, хто його зруйнував, забезпечується повністю – мир може триматися довго».

У річницю визволення околиць міста Президент вирішив відвідати Чернігів. Також він побував у Ягідному, а саме у підвалі, де російські загарбники майже місяць тримали мирних жителів у нелюдських умовах. З ним також були веце-канцлер, міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Гебок та Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич.

Зеленський на Чернігівщині
Фото із сайту Офісу Президента УкраїниЗеленський на Чернігівщині
Фото із сайту Офісу Президента України

"Місцеві мешканці, і дорослі, і діти, пройшли тут катування. Я дуже дякую їм за те, що вижили, змогли дочекатися наших воїнів, розповісти усьому світу про трагедію, яку принесла російська федерація, російські військові разом з їхнім керівництвом, з їхнім президентом" - сказав голова держави.

Президент зазначив, що місцеві мешканці перенесли страждання, катування та жорстоке ставлення і побажав пережити те ж саме президенту росії Володимиру Путіну.

«27 днів були у підвалі. Вижили – стоячи й сидячи. 11 людей, на жаль, загинули. І всі ці люди якимось чином у пітьмі жили й чекали повернення України», – сказав Зеленський.

Також Президент побував на зруйнованому Автомобільному мосту через Десну. Очільник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус у розмові з Президентом зазначив, що залишки зруйнованої частини мосту на дні річки ускладнюють відновлення.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW