Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ



Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт російського диктатора путіна. Маріупольчанка Марія Бубнова, яка зараз тимчасово мешкає у Нідерландах, поїхала спеціально у Гаагу, щоб подивитись, чи все готове до приїзду  міжнародного злочинця.

«Путіна поки що не підвезли, але місто чекає», - каже Марія Бубнова.

Взагалі-то місто називається не Гаага (як ми звикли), а Den Haag . (Н-читається як "г") це особливість нідерландської мови. (Ден Хааг). І це місто просто  сяє українськими прапорами. 

Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-1

Якщо пройтись пішки від вокзалу до палацу Миру, можна побачити це на власні очі.

Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-2Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-3Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-4Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-5

А для тих, хто не полюбляє багато пішої ходи, голландці запустили спеціальний український трамвай під номером 1. Саме він доставить всіх охочих подивитися суд над міжнародним злочинцем.

Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-6

Поруч із зупинкою трамваю – Бінненхоф. Це великий замковий комплекс у самому центрі Гааги, на березі озера Хофвіжвер.

Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-7

Готичний замок був збудований у 13 столітті як графська резиденція, але вже у 16 столітті став політичним центром Голландської республіки. Нині тут відбуваються засідання обох палат уряду.

А безпосередньо на самій зупинці трамвая розташований магазин ритуальних товарів. 

Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-22

«Труна у вітрині. Я звісно ні на що не натякаю, але повз цієї витрини пройти не могла», - каже Марія.

Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-23

Ось так Гаага зустрічає маріупольців, які чекають на головну подію року – суд над путіним.

«У кожному місті Нідерландів я бачу прапор України. Але тут їх особливо багато. І по дорозі трамвая на будинках розвиваються гаші прапори. Думаю, путіну сподобається кольорова гама в Нідерландах. "Невже йому не цікаво сюди приїхати? Тут на нього так чекають усі))", - каже моя мама. І я з нею згодна», - посміхається Марія Бубнова.

«Коли йшли на вокзал (до речі, потяги тут у моїх улюблених кольорах), проходили повз район гарних особняків із прапорами різних держав, побачили величезний прапор України. 

Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-24Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-25

Там був і будинок з прапорами російської федерації. Виявляться, це було офіційне представництво рф. Підійшовши ближче і зробивши пару фото, почула голос поліцейського. Він дуже чемно і вибачаючись сказав, що амбасадорів знімати не можна. Тобто будинок з прапорами України знімати можна, а з російськими – ні. Їх охороняє пост поліції. Я англійську приблизно розумію, але дуже погано говорю, тому сперечатися не стала», - каже Марія.

З приводу того, чого так бояться у Європі росіяни, що аж фотографувати їх не можна, можна багато шуткувати. І голландці цим користуються.

Як розповідає Марія Бубнова, напроти російського консульства стояла пала місцевих мешканців, дуже приємні чоловік та жінка, голландці, і грали українські пісні.

Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-26

«Одразу пригадалося наше українське, так поминали, що порвали два баяна. Думаю, голландці готуються до поминок», - сміється Марія.

Міжнародний кримінальний суд розташований в палаці Миру, який побудували в 1913 р. Фінансував будівництво Ендрю Карнегі. Будівля створювалася за проектом французького архітектора і стала майже точною копією Ратуші міста Кале 17 століття.

Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-27

Його екстер'єр відрізняють, по-перше, контрастне поєднання червоної цеглини зі світлим пісковиком, а по-друге - впізнавана кутова вежа заввишки близько 80 м. Третя характерна особливість конструкції та інтер'єру палацу полягає в тому, що його будували і облаштовували, можна сказати, всім світом: багато деталей обстановки чи оздоблення було подаровано державами-учасницями першої конференції про роззброєння в 1907 р.

Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-28

Окрім кримінального суду, в цьому палаці розташовані міжнародний суд ООН, постійна палата третейського суду,  Гаазька академія міжнародного права, бібліотека, музей.

У палац не можна потрапити просто так, але у певні вікенди місяця він відкритий для організованих групових екскурсій.

Там розповідають і про історію створення міжнародного суду, і про сьогодення.

Біля входу в палац Миру розташоване Дерево бажань. «Уявіть мир…» пропонують відвідувачам. 

Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-41Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-42

І знаєте, на цьому дереві сотні, а може і тисячі стрічок – з побажаннями миру Україні.

Неподалік, в центрі Гааги, Марія несподівано знайшла пам’ятник іншому російському диктатору, Сталіну. Його бюст поміщений в поліцейську будку, на якій написано «Тривога! Поліція». 

Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-49

Цей пам’ятник, який вказує на справжнє місце диктаторів у світі, спочатку був розташований на вулиці Червоних ліхтарів, проте там його постійно ламали. Тож влада міста перенесла поближче до міжнародного кримінального суду.

«Тут, поруч зі Сталіним, багато вільного місця. Впевнена, знайдеться будка і для ще одного російського диктатора», - впевнена Марія Бубнова.

Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-50

Але наша маріупольчанка хоче, щоб ми бачили в Гаазі не тільки столицю міжнародного правосуддя.  Гаага – прекрасне місто. Неймовірно красиве, наповнене несподіваними арт-об’єктами, дивовижними формами, які  є візитівкою Нідерландів взагалі. Тож, насолоджуйтесь.

Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-51Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-52Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-53Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-54Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-55Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-56Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-57Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-58Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-59Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-60Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-61Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-62Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-63Маріупольці вже чекають путіна у Гаазі. Ексклюзивний ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-64

Дякуємо Марії Бубновій та її мамі за цей фоторепортаж.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW