У Чернігові з'явиться зона для велосипедистів



У Чернігівській міській раді презентували попередній проект, що буде спрямований на розвиток велосипедної інфраструктури міста. Він буде реалізований у межах співпраці міської ради Чернігова та компанії Glovo при участі ГО «Еко Місто». У п’ятницю ву міській раді відбулася зустріч та обговорення деталей.

Проект передбачає створення зони відпочинку для пішоходів та велосипедистів зі встановленням вуличних меблів та веломайстерні. Також передбачено озеленення території і упорядкування вело- та пішохідного руху.

Обговорення проекту
Фото Чернігівської міської радиОбговорення проекту
Фото Чернігівської міської ради

Сергій Безбородько, керівник ГО «Еко Місто» та екоактивіст представив цей проект у будівлі міської ради. З його слів було розглянуто кілька локацій, але вирішили зупинитися на тій, що знаходиться на проспекті Левка Лук’яненка, неподалік магазину «Сіверський».

Проект не передбачає капітальне будівництво. До плану входить облаштування велосипедної доріжки, дорожньої розмітки, павільйону для обслуговування транспорту, паркувальних стопчиків. Бюджет проекту – 600 тисяч гривень. Фінансуватиме зміни компанія Glovo.

План пректу
Фото Чернігівської міської радиПлан пректу
Фото Чернігівської міської ради

« Я дуже вдячний за допомогу нашому місту й, зокрема, за те, що робиться така цікава територія. Для цього мікрорайону це буде як невеличкий магніт. Те, що ви фінансуєте, вивчаєте це питання і маєте ініціативу щодо облаштування сучасного простору — це дуже важливо для міста. З тих питань, які можуть виникнути, я думаю, є комунікація з відповідальними структурними підрозділами» — зазначив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW