Виселення московського патріархату: Мінкульт подав до суду через перешкоджання УПЦ МП передачі держмайна у Лаврі



Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» знову подав заяву до Печерського управління поліції у Києві через незаконне перешкоджання доступу до держмайна.

Про це повідомили в Міністерстві культури.

Зазначається, що при повторній спробі оглянути одне з приміщень Комісія не змогла потрапити до будівлі, бо вона була закрита. Ключі, які передали представники Монастиря не підійшли до серцевини замка приміщення. Про це Комісія склала відповідний Акт.

Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» знову подав заяву до Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві через незаконне перешкоджання доступу до державного майна, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 березня УПЦ МП мала звільнити будівлі Києво-Печерської лаври.

Але там заявили, що не збираються йти, бо для виселення «немає правових підстав».

30 березня віряни УПЦ МП не пустили до приміщень Києво-Печерської лаври комісію Міністерства культури та інформаційної політики, а священнослужителі проводили богослужіння. Мінкульт у відповідь подав заяву до поліції через перешкоджання роботі комісії.

Окрім того, 30 березня уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження 2013 року, яким УПЦ МП і передали будівлі та споруди Лаври в безоплатне користування. Так, міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що управління майном Лаври перейшло до держави.

В УПЦ відповіли, що спір про право користуватися майном за договором 2013 року має розв'язуватися лише в судовому порядку, а виселення до судового рішення є «неприпустимим».

Крім того, 30 березня у Києво-Печерській лаврі зафіксовано низку випадків перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Під час спроб комісії Міністерства культури та інформаційної політики України потрапити на територію Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" журналісти декількох знімальних груп зазнали агресивних дій з боку керівників чернечої громади та вірян, повідомляють в НСЖУ.

Найбільше постраждали телеоператори, що здійснювали зйомку на місці подій. Наразі вони дають покази у Національній поліції. У Національній спілці журналістів України обурені випадками грубого перешкоджання журналістській діяльності в Києві та закликають правоохоронців захистити право журналістів на виконання своїх професійних обов’язків, - пише видання.

Читайте також: Зламали замок та не пускають комісію Мінкульту: прибічники УПЦ МП увірвалися на територію Лаври, - ФОТО, ВІДЕО

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW