Забув права – штраф до 50 тисяч гривень: нововведення для водіїв в Україні



Керування транспортним засобом без посвідчення водія в Україні карається великим штрафом. Максимальний розмір штрафу за керування транспортним засобом без посвідчення водія в Україні становить 40 800 гривень, а також водія можуть позбавити права керування транспортним засобом на строк від п'яти до семи років.

Керування транспортним засобом без посвідчення водія відповідної категорії має низку серйозних наслідків. Найсерйознішими наслідками для більшості водіїв є величезні штрафи та потенційна втрата права керування транспортним засобом.

Для початку потрібно зрозуміти, які штрафи за керування автомобілем без водійського посвідчення передбачені в Україні.

В Україні існує три види штрафів за керування автомобілем без водійського посвідчення:

1. 425 грн., якщо ви маєте посвідчення, але не пред'явили його;

2. 3400 грн. за:

  • керування автомобілем без водійського посвідчення;
  • керування автомобілем з посвідченням не тієї категорії (наприклад, керування автомобілем категорії "В" з категорією "С");
  • керування автомобілем з невідповідною коробкою передач (наприклад, керування автомобілем з механічною коробкою передач, а посвідчення видано лише на право керування автомобілем з автоматичною коробкою передач).

3. 40 800 грн. за повторне порушення пункту 2 протягом одного календарного року.

Водночас сайт "Дорожній адвокат" розповідає про один нюанс, який дозволяє уникнути повторних штрафів за водіння без прав.

Оскарживши первинну постанову в розмірі 3400 грн протягом 10 днів з моменту вчинення правопорушення, її дія призупиняється до остаточного рішення в суді. У такому разі патрульний не може винести постанову за частиною 5 статті 126 КУпАП, яка передбачає штраф у розмірі 40 800 грн. і позбавлення прав на строк від п'яти до семи років.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW