Чи будуть у Чернівцях штрафувати пільговиків, які ще не отримали транспортну картку



Чернівчани пільгових категорій цікавляться, чи будуть їх штрафувати, якщо вони ще не отримали свою транспортну картку, і чи треба їм у цей період платити за проїзд.

З 1 квітня контролери перевірятимуть валідацію пільгової транспортної картки при поїздці. Ті, хто вже отримав "пільгову" транспортну картку, мають підносити її до валідатора, утримувати та дочекайтеся звукового та світлового сигналу. Після цього поїздка вважається зареєстрованою, - розʼяснювало нещодавно Чернівецьке тролейбусне управління.

Транспортні картки видають почергово. Упродовж 3 днів з моменту отримання телефонного дзвінка необхідно з’явитися в центральне відділення ЦНАПу. Із собою мати: паспорт, ідентифікаційний код та пільгове (пенсійне) посвідчення.

Управління наголошує: контролери не штрафуватимуть пільговиків, а перевірятимуть валідацію та проводитимуть інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Квітень буде перехідним періодом:

  • Аби пільговики навчилися користуватися транспортними картками, в чому їм мають допомагати контролери.
  • Щоб кожен громадян пільгової категорії мав змогу забрати свою транспортну картку в центральному ЦНАПі.

Проте, наступний етап передбачає обов’язкову оплату за проїзд громадянами пільгових категорій, які не оформили свою транспортну картку.

Кожен пільговик повинен отримати свою транспортну картку, - наголошують в ЧТУ. Подати заявку можна на сайті ЧТУ чи в центральному відділенні ЦНАПу. Перелік пільгових категорій громадян.

Читайте: Як у Чернівцях оформити "пільгову" транспортну картку і поповнити "загальну"

Втім, днями ми отримали від читачів таке питання:

"Пенсіонер звернувся до ЦНАПУ, щоб оформити картку, там сказали, що на неї треба чекати два місяці. Чи можуть з 1 квітня контролери вимагати від пенсіонера штраф, якщо його пільгова картка ще не готова? І чи треба пільговикам у період, поки нема картки, сплачувати за проїзд?"

Ось що нам відповіли в ЧТУ:

Впродовж квітня контролери не будуть штрафувати. Це перехідний період, аби пільговики навчилися користуватися транспортними картками.

Зараз проїзд в комунальному транспорті - по транспортній картці (за наявності) або пільговому посвідченню, якщо картка не готова.

Проте вже на наступному етапі проїзд буде платний для громадян пільгової категорії, які не матимуть транспортної картки "Пільгова".

Такі заходи здійснюються відповідно до рішення ЧМР №300/18 від 07.06.2022 р, постанови КМУ №812 від 25.10.2017 р.

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW