На росію прибули спеціалісти з Китаю для розробки плану блокування YouTube



Російський диктатор путін на переговорах із головою КНР Сі Цзньпіном домовився про допомогу у посиленні цензури інтернету.

Про це пише The Moscow Times з посиланням на прокремлівське видання «Октагон».

За словами джерел видання, до москви прибула група китайських фахівців з кіберзагроз, які разом з російськими колегами проведуть аналіз і підготують технічну дорожню карту з повного блокування в росії YouTube.

Частину технологій, як стверджує «Октагон», надасть Народно-визвольна армія КНР, а решта базуватиметься на власних російських та білоруських розробках.

Згідно з графіком, блокування YouTube – однієї з найбільших платформ антивоєнного контенту – стане можливим у четвертому кварталі 2023 року.

Пілотний проект може здійснити «Ростелеком», а у разі успіху – решта всіх провайдерів, пише «Октагон».

До блокування YouTube вже готується «ВКонтакте», розповіли Forbes джерела на телекомунікаційному ринку.

За їх словами, компанія почала встановлювати на мережах провайдерів сервери для прискорення завантаження відеоконтенту. Це потрібно, оскільки при блокуванні YouTube у VK буде масштабний сплеск трафіку, пояснює одне із джерел Forbes.

За збереження YouТube виступає політичний блок адміністрації президента, який очолює Сергєй Кирієнко, а також багато членів кабінету міністрів, стверджують близькі до Кремля джерела «Медузи».

Їхні аргументи зводяться до того, що люди, які йдуть на YouTube за політичним контентом, все одно його отримають через VPN.

Закрити відеосервіс все наполегливіше вимагають силовики та перший заступник голови АП, куратор інформаційного блоку Кремля Алєксєй Громов.

Остаточне рішення ухвалить путін, який раніше називав інтернет винаходом західних спецслужб і пропонував розробити для росії окремий, замкнутий «інтранет».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW