Катування, грабежі та незаконні позбавлення волі: у Дніпрі затримано озброєних учасників злочинної групи, - ФОТО



Зловмисники займалися викраденням заможних містян, у яких вимагали цінності. При цьому знущалися з потерпілих, погрожували вбити та завдавали їм тілесні ушкодження.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Дніпропетровській області. 

Очолював групу 25-річний чоловік, який є підсудним за скоєння численних тяжких злочинів та зараз перебуває у СІЗО. Він створив та очолив злочинну групу, членами якої керував дистанційно. Група складалася з 9 чоловіків віком від 20 до 38 років.

Злочинну діяльність угруповання викрили поліцейські управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області спільно зі слідчими Дніпровського РУП, працівниками СБУ, з використанням можливостей управління кримінального аналізу, за силової підтримки полку поліції особливого призначення. 29 березня зловмисники вкотре викрали місцевого жителя і були затримані на місці злочину. За місцями мешкання фігурантів та у їх автомобілях провели 13 одночасних обшуків. Поліцейські вилучили вогнепальну зброю – 4 пістолети, споряджені набоями, а також гранати, номерні знаки на авто, радіостанції, наркотики та гроші. Ці та інші речові докази підтверджують злочинну діяльність затриманих.

На теперішній час 9 фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактами їх злочинної діяльності внесені відомості до ЄРДР за ч. 5 ст. 186 (грабіж), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 129 (погроза вбивством) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів та повідомлення їм про підозру.

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура та Центральна окружна прокуратура м. Дніпро.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW