Експосадовицю чернівецького аеропорту судитимуть за збитки підприємству на подан 600 тис. грн



Правоохоронці зібрали достатньо доказів причетності колишньої головної бухгалтерки до незаконного списання меблів і техніки комунального підприємства. За скоєне фігурантці загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Правоохоронці встановили, що колишня посадовиця Міжнародного аеропорту Чернівці ім. Леоніда Каденюка в 2019 році підробила низку договорів на придбання товарно-матеріальних цінностей за кошти підприємства.

Порушниця несанкціоновано сформувала в службовій комп’ютерній програмі акти, на підставі яких списала придбані нею за кошти аеропорту меблі, побутову та комп’ютерну техніку. Посадовиця заволоділа майном підприємства на суму 612 тисяч гривень і розпорядилася ним на власний розсуд.

Слідчі Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області зібрали обґрунтовану доказову базу вини жінки та скерували матеріали кримінального провадження до суду. Фігурантка обвинувачується у вчиненні правопорушень, передбачених:

  • Частинами 2 і 3 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
  • Частинами 1 і 3 статті 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї);
  • Частиною 1 статті 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW