Шкарпетки на ногах - запорука хорошого сну: експерт розповів, чому їх варто надягати всім



Дослідники стверджують, що вдягнуті шкарпетки значно покращують наш сон. А також можуть стати одним з основних факторів, які впливають на те, чи бадьорим буде ранок людини.

Чому варто обов'язково вдягати шкарпетки на ніч, розповів експерт зі здорового сну Мартін Сілі.

Як шкарпетки можуть допомогти виспатись

За словами спеціаліста, шкарпетки допоможуть зігріти ноги людини, що просигналізує мозкові про те, що час спати. У такому стані сон людини буде більш глибоким, ніж зазвичай.

Надягання шкарпеток у ліжко потенційно може допомогти вам отримати глибший сон, зберігаючи ваші ноги у теплі. Коли ваші ноги холодні, ваші кровоносні судини звужуються, що може ускладнити процес засинання чи збереження сну, - розповів експерт.

Крім того, коли ноги людини знаходяться в теплі, це допомогає краще розслабитись і швидкість часу на те, аби заснути, стає значно меншою.

Однак, спеціаліст наголошує, що багато чого залежить ще від особистих уподобань. Адже є люди, які не звикли спати в шкарпетках.

Деякі люди можуть вважати, що спати в шкарпетках незручно, тоді як інші можуть не помітити жодної різниці, – зауважив Сілі.

Як покращити сон людям, які не звикли спати в шкарпетках

У випадку, якщо людина надає перевагу сну без шкарпеток, вона може спробувати ряд інших прийомів, які можуть допомогти покращити сон:

  • дотримуватись графіка;
  • не пити перед сном напої з кофеїном;
  • використовувати лавандове ефірне масло.

Лаванда має заспокійливі властивості і може сприяти розслабленню та глибокому сну. Ви можете використовувати ефірну олію лаванди, розпорошивши її у своїй спальні або додавши кілька крапель у воду у ванній, – порадив Мартін Сілі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW