Для лідерів громад Полтавщини провели семінар із кібергігієни



23-24 березня у Полтаві провели семінар для керівників територіальних громад та їх заступників з основ кібергігієни та медіаграмотності. Захід організований Полтавською ОВА у співпраці з Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global).

«Війна в Україні – це не лише війна на її території, а й у кіберпросторі. Навчання з кібергігієни – необхідний крок для всіх. Працівники органів місцевого самоврядування та державної влади при наданні будь-яких послуг – адміністративних, соціальних, публічних – активніше працюють у державних електронних реєстрах та реєстрах, які створюють безпосередньо. Важливо вміти правильно використовувати їх. Цей курс не лише про підняття рівня кібергігієни та кіберзнань, а й про захист інформаційних систем», – розповів заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко.

Менеджерка проєктів із кібербезпеки CRDF Global Ольга Приходько зауважила, що Фонд цивільних досліджень та розвитку США працює в Україні понад 25 років.

«У 2018 році запустили програму з кібербезпеки, яка поширилася на різні напрями, один із них презентували в Полтаві. Це – кібергігієна та кібербезпека для державних службовців. Розповідаємо про базові основи, яких потрібно дотримуватися при виконанні посадових обов’язків. Недотримання їх може призвести до банальної втрати персональних даних, фінансових ресурсів чи відкриття інформації з реєстрів», – наголосила Ольга Приходько.

За її словами, після завершення учасники семінару отримали доступ до онлайн-курсу з кібергігієни, який зможуть пройти як самі лідери громад, так і їхні працівники.

Зокрема учасники заходу опрацювали такі питання: основи кібергігієни та кібербезпеки, правила безпечної комунікації, роботи з електронним цифровим підписом, методи боротьби з дезінформацією.

За матеріалами Полтавської  ОВА.

Читайте також: У Полтаві виступають проти перейменування вулиці Анатолія Кукоби



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW