міста героїв. Охтирка



Під час робочої поїздки до Сумської області Президент України Володимир Зеленський взяв участь у заходах, присвячених річниці героїчної оборони міста Охтирки від російських загарбників. Президент відзначив велику мужність та незламність героїв, які боролися за своє місто та за Україну загалом. Він також наголосив, що перемога війни складається з героїзму багатьох громадян та міст-героїв, які не скорилися окупанту.

міста героїв. Охтирка, фото-1

У своєму виступі Президент зазначив, що Охтирка зазнала важких втрат та жорстоких ворожих ударів від російських загарбників, які били з авіації по житлових кварталах та обстрілювали дитячий садок та іншу цивільну інфраструктуру. Присутні вшанували пам'ять усіх, хто віддав життя за незалежність України, згадавши поіменно військовослужбовців та цивільних, які загинули під час оборони міста.

Він також наголосив, що боротьба за Охтирку та всю Сумщину була на користь інших міст, зокрема Харкова та Києва. Він підкреслив, що перемога України залежить від героїзму та відваги громадян, які борються за свою волю та незалежність.

На завершення заходу Президент вручив почесну відзнаку міста-героя, міста-захисника та міста-переможця міському голові Павлу Кузьменку, голові ВЦА та міському коменданту. Це стало великою честю для міста та його жителів

міста героїв. Охтирка, фото-2

Глава держави наголосив на тому, що ніякий тиран не зможе стерти державний кордон України, який проходить неподалік від Охтирки в Сумській області. Володимир Зеленський впевнений, що українці повинні жити на своїй землі, у своїх містах та селах, які необхідно відновити після війни.

Президент України підкреслив, що Росія не пробачить за злочини, які вони скоїли на українській землі. Він заявив, що Україна не пробачить тих, хто вчинив злочини проти українського народу та держави. Президент вважає, що винних потрібно притягнути до відповідальності, включаючи державу-агресора.

міста героїв. Охтирка, фото-3

Володимир Зеленський взяв участь у церемонії вручення державних нагород учасникам оборони міста Охтирки. Він відзначив військовослужбовців ЗСУ, працівників Служби безпеки України, Національної гвардії, Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій за їхній героїзм та відвагу. Президент також вручив нагороди чотирьом цивільним особам, серед яких була нагорода посмертно.

Він закликав всіх громадян до єдності та мужності, щоб відродити усі зруйновані міста та села, що зазнали важких втрат під час війни. Президент України вірить, що Україна зможе знову піднятися на ноги та стати ще сильнішою, зміцнивши свою незалежність.

міста героїв. Охтирка, фото-4

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW