Чи стане розміщення ядерної зброї в білорусі підставою посилювати мобілізацію в Україні



25 березня путін заявив, що розмістить тактичну ядерну зброю у білорусі. Україна оголосила, що скликає термінове засідання Радбезу ООН. Але на посилення мобілізації це не впливає. Її можуть провести, коли у цьому буде потреба на фронті, зокрема, для контрнаступу.

Про це повідомив народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі "Свобода.Ранок".

За його словами нову в мобілізацію при потребі буде визначати Генеральний штаб, враховуючи планування, перспективи, і реальний поточний стан речей.

"Я маю на увазі, що війна, на превеликий жаль, неминуче призводить до втрат – як безповоротних, так і санітарних. І такі втрати потребують поповнення", – сказав Веніславський.

При цьому він наголосив, що можливе переміщення ядерної зброї з росії до білорусі не може стати причиною проведення додаткової мобілізації, як про це напередодні заявив голова фракції «Слуга народу» та член парламентського комітету питань нацбезпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія в інтерв’ю Sky News.

"В Україні оголошена загальна мобілізація. А це означає, що усі військовозобов’язані громадяни можуть бути мобілізовані, якщо в цьому виникне потреба. Однак зараз, після того, як в Україні збільшили чисельність ЗСУ, а також інших структур оборони і безпеки, потреби в додатковій мобілізації немає. Це питання, обговорювали на закритому засіданні Комітету за участі начальника Генерального штабу Сергія Шаптали", - сказав Веніславський.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW