Депутати Тернопільщини побили рекорд у ЗСУ



Серед усіх обласних рад України найбільшу кількість захисників має Тернопільська.

12 депутатів (або 19%) долучились до лав захисників. Усі вони є мобілізованими або контрактниками військових формувань і нестимуть службу до перемоги та демобілізації.

Про це йдеться в дослідженні Руху ЧЕСНО.

Депутати Тернопільщини побили рекорд у ЗСУ (ФОТО), фото-1

З фракції “Свободи” боронять Україну п’ятеро депутатів, “Європейської солідарності” – четверо, “За майбутнє” – двоє, “Батьківщини” – один.

Голова ради Михайло Головко повідомив, що на сьогодні воюють депутати Тернопільської обласної ради Степан Барна, Тарас Юрик, Олег Валов, Валерій Чоботар, Любомир Крупа, Володимир Гач, Василь Деревляний, Тарас Дячун, Богдан Бутковський, Олег Любінський, Марія Чашка, Василь Чашка.

Депутати Тернопільщини побили рекорд у ЗСУ (ФОТО), фото-2

Єдина серед них жінка Марія Чашка є заступницею командира батальйону “Карпатська Січ” (“Легіон Свободи”). Війна для неї розпочалася вісім років тому, коли на фронт пішов її син. Марія також підписала контракт і почала навчатися військовій справі. Коли в бою загинув командир, саме вона очолювала підрозділ.

Депутат від ЄС Тарас Юрик пішов до військкомату в перші дні вторгнення, хоч і не мав військового досвіду. Як керівник “Асоціації футболу Тернопільщини”, він іще 23 лютого планував проведення спортивних заходів, проте наступного дня все змінилося.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW