"Це буденна реальність війни": Ганна Маляр пояснила, скільки триватиме мобілізація в Україні



Триває воєнне вторгнення російських загарбників в Україну. Вже понад рік ЗСУ хоробро протистоять навалі. В Україні, відповідно, триває мобілізація. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр роз'яснила, як українцям ставитися до різноманітних тривожних новин та видачі повісток.

"Як читати заголовки під час війни і не лякатись?

В комунікаційній повістці війни є два основних типи інформації:

Новини. Вони мінливі і прямо залежать від динаміки подій на фронті

Інформація, актуальна протягом всієї війни

Новини - відступають/наступають, завдали ракетного удару, тривають бої, тримаємо оборону, завдаємо втрат, стабілізувалась ситуація, загострилась ситуація тощо.

Але є речі, які не зміняться до самої перемоги, які становлять собою специфіку війни і які не треба щоразу сприймати як новину і лякатись. Бо це просто констатація неминучого факту.

Приміром:

РФ хоче захопити всю Україну. Це їх кінцева мета щодо нашої держави. Вони заради цього вдерлись до нас ще у 2014. Тому, незалежно від перебігу бойових дій, їхніх поразок і невиправдано великих втрат, вони цю мету не змінюють. Інша справа, що вони не можуть її реалізувати.

Що це означає для нас? Що ми повинні допускати і розглядати всі можливі сценарії розвитку подій для того, аби бути готовими протистояти на будь-якому напрямку у будь-який час.

Власне, саме так і відбувається.

Будь-які заголовки з припущенням розвитку подій - це не новина, а лише припущення. Всі припущення мають право на життя, але об’єктивно існує лише те, що зараз відбувається на фронті і те, що вже сталось.

З усіх прогнозів цієї війни точний лише один - ми у ній переможемо.

Тема мобілізації. Теж ніяка не новина і актуальна аж до самої перемоги. І сприймати її варто саме так.

Об‘єктивно мобілізація триває з 24 лютого на виконання Указу Президента.

Завдяки мобілізації і високій мотивації нашого народу ми вже зберегли державу весною 2022 і тепер доведемо справу до кінця та звільнимо наші землі. Якщо ви бачите заголовки про мобілізацію - це буденна реальність війни, а не новина.

Але для спокійного сприйняття реалій треба знати, що ніяких хвиль мобілізації немає. Все іде у плановому порядку. Потреби у мобілізації залежать від розвитку ситуації на фронті - це очевидні речі, це не новина.

Так само залишиться сталим до перемоги питання ймовірності ракетних атак по всій Україні. Ймовірно все. Бо триває війна. Але як треба читати такі заголовки з прогнозами?

Розуміти, що ніхто на 100% не знає як буде.

Завжди дотримуватись правил безпеки під час повітряної тривоги. Розуміти, що наші Повітряні Сили переважну більшість ворожих ракет збивають.

Знати, що Україна працює з нашими партнерами над тим, аби максимально убезпечити небо.

Ми за цей рік стали дуже дорослим суспільством. Ми навчились критично сприймати будь-яку інформацію, ми мужньо переносимо найтрагічніші новини і нас вже доволі складно вибити з колективної психологічної рівноваги повідомленнями у ЗМІ.

Але цей стан варто постійно у собі підтримувати і не піддаватись на паніку, страхи та пошуки зради - бо нам ще війну вигравати",- зазначила Ганна Маляр.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW